Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 30 januari 2011

Sydafrikansk succé

Idag efter frukosten rotade jag efter vad som fanns i frysen. Jag hittade kycklingfiléer och tog fram dem till middagen. Efter en stund kom jag på att jag skulle göra en sydafrikansk kycklinggryta. Det ska vara potatis i den men min plan var att byta ut den mot sötpotatis för min del. Jag talade med den käre maken som var på arbetet och det visade sig att han i stunden suttit och drömt om denna kycklinggryta men det var ju potatis... telepati!

Sydafrikansk kycklinggryta
  • 5 kycklingfiléer
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • en burk krossad tomat
  • 3 sötpotatisar
  • 5 dl vatten
kryddblanding
  • 1 kanelstång
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ tsk spiskummin
  • 4 hela nejlikor
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 msk curry
  • 1 lagerblad
  • svartpeppar, salt
Skiva lök och vitlök. Fräs dem i olja i en Häll i kryddblandningen och låt den fräsa någon minut ytterligare. Dela kycklingfiléerna i bitar och låt dem fräsa med en stund. Skär sötpotatisen i klyftor. Häll i tomat, vatten och potatis. Koka tills sötpotatisen är genomkokt.


Jag önskar att ni kunde känna doften!


Mums!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar