Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

lördag 29 januari 2011

Perfekt mat på en fredag

Efter gårdagens kebabsallad kände jag att magen inte mådde så bra. A-fil är ju bra för magen men jag kände inte riktigt för fil till frukost. Istället fick det bli en smoothie:

  • 1 dl frysta bär
  • ½ banan
  • 2 dl fil
  • 1 tsk krossat linfrö
Mixa samman allt till en slät dryck.
Idag tog jag skogsbär och blåbär.

 Den här frukosten passar alla er som inte är hungriga på morgonen. Lätt och fräscht, och jag lovar, ni håller er mätta fram till lunchen.








Även idag blev det lunch på Kustens hotell. Baconlindad kycklingfilé med råstekt potatis. Jag åt kycklingen och sallad. Det var en stor filé som man blev väldigt mätt på. Dessutom såg potatisen väldigt oaptitlig ut; en grå flottig röra som täckte halva tallriken.

Till kvällen var det dags för lite fredagsmys. Vid matlagningen tog vi lite vitt vin och en skiva prästost och snaskade på. Superb smakkombination. Middagen bestod av avokado med räkröra till förrätt och Pasta med oxfilé och svamp till varmrätt.
Det är den käre makens recept som han inspirerats att göra efter vår favoritrestaurang på 80-talet: Ambrosia n:o 1. Restaurangen är borta nu men receptet består.

  • En bit oxfilé
  • lök
  • grädde
  • mörk oxbuljong
  • svamp (idag blev det kantareller)
  • paprika
  • salt och peppar
Stek svampen och koka den ihop med grädde och mörk oxbuljong till en krämig sås. Skär oxfilén i små bitar. Stek i en het panna och lägg i ca 2 msk hackad lök mot slutet. Lägg upp pasta på tallriken, toppa med oxfilé och häll såsen på. Garnera med paprikaringar.


Det är svårt att fånga den här rätten på bild men den är både vacker och god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar