Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

torsdag 13 januari 2011

Gös i ugn

Det har varit intensiva dagar på jobbet. Vi har flyttat hela kontoret och det är mycket som ska på plats hos alla...

När jag skulle hem var det trafikstockning. Jag har ca 10 minuter hem men trafiken stod helt stilla. En trebilskrock på Söderleden, åt motsatt riktning mot vad jag skulle, orsakade fullständigt stopp på infarterna. Så småningom kom jag hem och då hade den käre maken lagat Gös i ugn.

Lägg Gösfilé med skinnsidan nedåt, salta och peppra och stek i ugn i  10 minuter. Gör under tiden en champinjonsås genom att fräsa skivade champinjoner, krydda med salt och peppar och koka i grädde till krämig konsistens. Häll såsen runt om fisken och låt det fräsa upp ett par minuter. Ikväll åt jag kokt  blomkål till. Riktigt gott!

Tyvärr ingen bild men fisken blev god. Fisken kom från Svärmor. Svärfar fiskade mycket gös när han levde. Jag frågade käre maken vem som fiskade åt henne nu? Fiskbilen.se.  De levererar fryst fisk till dörren och överträffade nu mina förväntningar när det gäller kvalitet. När de för en tid sedan besökte oss för att undersöka intresse var jag skeptisk. Tjejen hävdade att "ni äter väl ändå fisk?" "Nej, vi äter Omega 3 istället!" Hon gav upp direkt.

Men, nu kan jag alltså rekommendera deras Gös: Fiskbilen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar