Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

onsdag 26 januari 2011

Frukostfantasi

En av GI-metodens fördelar är att man varierar frukosten. Jag påmindes om det när en av GI-testarna på arbetet frågade mig om kaviar var OK. Det är det ju egentligen inte, det innehåller för mycket socker. När man inte äter GI kör man lätt fast i samma spår; mackor med samma  pålägg varje dag. Inte undra på att många inte har matlust till frukosten.

Jag prenumererar på en mattidning matmagasinet Efter att jag börjat med GI upptäckte jag att de hade en GI-avdelning varje gång. Den här gången var det rent av ett GI-tema med tips om hur man kommer igång. Skribenten heter Klara Desser och har en trevlig GI-blogg: klarasgiblogg.blogspot.com/. Mycket bra inspirationsblogg. Klara har inte riktigt samma uppfattning som jag om vad som är OK. Hon skriver att bacon inte är bra, däremot äter hon morötter rödbetor och potatis (i soppa) utan att förklara sig. Men, men, hon har skrivit massor av GI-böcker. Hon är experten.

Så här såg i alla fall min frukost ut idag.


Kokt ägg, keso och körsbärstomater. Inga bacon ialla fall. Och man får hålla ögonen på klockan för att inte missa lunchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar