Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

lördag 29 januari 2011

Tredje gången gillt!

Ibland går det troll i saker och ting. Jag gjorde en supergod köttgryta med tomat för ett tag sedan. Den käre maken nästan grät och jag fascinerades av att det blev så gott med så enkla ingredienser. Efter några veckor skulle den käre maken göra samma gryta och frågade efter receptet. Det är smart att matblogga, då har man alla recepten samlade. Förutom då man inte tänker på att lägga in dem. Det här var ju så gott så det ska absolut vara med på bloggen. Men tror ni jag la in det? Nu skulle jag göra grytan men det fanns inget recept den här gången heller. Som tur är har jag lagt upp det som favorit. Men, nu ska det in på bloggen också, här kommer det:

Köttgryta med smak av tomat
  • 1 kg grytbitar (den här gången blev det av fläskkött
  • 1 burk krossad tomat
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • ½ tsk chillipeppar
  • 1 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • salt, peppar
Krydda och bryn grytbitarna.Lägg dem i en gryta. Häll på vatten, vin, buljongtärning, hackad lök, pressad vitlök, krossad tomat och tomatpuré och lagerbladen. Låt koka i ca 1 timme. Servera med bulgur, fullkornspasta eller någon slags tillåten ris.

Ni skulle känna doften...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar