Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

måndag 24 januari 2011

Pasta al tonno con gamberi

Igår gjorde jag en för mig ny maträtt till lunch; Pasta el tonno eller på svenska pasta med tonfisk. Det tog en stund att koka ihop såsen och jag vet inte om det var någon favorit. Men min käre make och jag spånade kring rätten och kom fram till att det nog skulle passa att lägga till räkor. Idag testade jag såsen tillsammans med några räkor till lunch och det blev riktigt gott. Den nya rätten heter alltså   Pasta al tonno con gamberi.  

  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • en gul lök
  • ett par vitlöksklyftor
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 tsk sambal oelek
  • en burk tonfisk i olja
  • en näve skalade räkor.
  • 5 msk olivolja 
  • Salt, vitpeppar, oregano
Hacka lök och vitlök och låt de mjukna i 4 msk av olivoljan. Riv moroten och hacka paprikan. Lägg i dem och låt de steka med en stund. Häll i tomaterna, sambal oelek och tonfisken samt krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 40 minuter, rör om då och då. Lägg i räkorna i slutet och låt de bli varma. Rör ned den sista matskeden olja och rör om. Servera med fullkornspasta. Riv över parmesan och ha på lite oregano vid serveringen.


Jag måste passa på att berömma mitt senaste verktyg: ett rivjärn som Den käre maken fick i gåva av en av sina tjejkompisar, Eva-Karin, när hon var på middag. Superbra faktiskt. Hon köper ofta presenter på Bagaren och Kocken som ligger i Kålltorp där hon bor. Själv har jag aldrig besökt butiken men man kan även handla  på nätet: Bagaren och Kocken. Det här rivjärnet ser jag inte i webbshopen, men letar ni någon annanstans är märket Microplane Classic. Suveränt till parmesan men även till citrusfrukterna och vitlöken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar