Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

tisdag 25 januari 2011

Korvgryta med klööös

Tisdag idag. Ny mat i kylen som den käre maken handlat under dagen. Spännande att öppna och botanisera i när man ska göra middag. Den här veckan har baletten och musikalteatern startat igen så det blir sena middagar.

Idag hittade jag falukorv. Jag googlade fram ett recept på matklubben.se, en riktigt bra webbplats som jag kan rekommendera.

Annorlunda korvgryta
  • ½ falukorvsring
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • ½ zuccini (nästa gång ska jag prova med paprika istället)
  • 4 msk tomat
  • 3 dl grädde (2 dl grädde + 1 dl mjölk)
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt, peppar
Skär bacon i bitar och lägg på ett hushållspapper för att fettet ska rinna av. Skär ned falukorven till småbitar och stek den. Hacka löken och skär Zuccinin i lika stora bitar som korven. stek även dem. Häll över allt i en gryta. Tillsätt tomatpuré, grädde och sambal oelek. Krydda och koka i ca 10 minuter. Servera förslagsvis med fullkornspasta.



Receptförfattaren har skrivit att även barnen gillade grytan, men en varning; den var stark! Hanna fick toppa med gräddfil. Halvera sambal oeleken om ni ska servera till barn. Den käre maken lär dock bli nöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar