Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

måndag 17 januari 2011

Tjejmiddagsmeny

Ikväll var det tjejmiddag. Egentligen är det den käre makens tjejkompisar. De turas om att stå för middagen och när den är hemma hos honom får jag delta. Mot visst arbete förstås. Ikväll hade han inspirerats av GI-metoden.  Middagen blev god och kvällen trevlig. Här är menyn:

Baconlindade dadlar med chevrebollar

  •  150 g Chevre
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ dl philadelphiaost
mixa och ställ i kylen en stund för en fastare konsistens. Rulla till små bollar.
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
koka ihop till en sirap.
  • 8 dadlar
  • 8 skivor bacon
Kärna ur dadlarna. Rulla in dem i baconskivorna. Lägg i en ugnsfast form och grädda i ca 15 minuter.

Lägg upp två dadlar och tre ostbollar på ett fat och ringla balsamicohonung över osten. En mycket god smakbrytning!



Laxlasagne

  • Integrale Lasagneplattor
  • 1 liter grädde
  • Rökt lax (vi tog en hel laxsida men det blev en stoor lasagne med mycket lax)
  • 1 påse fryst bladspenat
  • 5 dl riven ost
  • 1 dl riven parmesan till gratineringen
 Koka grädden länge, länge, tills den blir krämig. Smält i osten. Häll ostsås i botten på en form. Lägg på Lasagneplattor, täck med lax och bladspenat, mer sås, upprepa tills såsen tar slut. lägg på ost på toppen och in i ugnen 200 gr ca 30 minuter. Låt Lasagnen stå och vila medan ni äter förrätten så får den en bra konsistens.


Till detta serverades ett vackert komponerat salladsfat som väckte beundran.



Och så deserten som inte var GI. Men kan bli om man istället bjuder på chokladmousse: Chokladpudding spetsad med konjak. Föll även de små tjejerna i smaken.


  Som avslutning serverades givetvis en god Nespresso.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar