Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

torsdag 27 januari 2011

Sagolika lax

Idag var jag på utbildning på Hotel Kusten. På deras restaurang får man oftast god mat, en stor salldsbuffé, soppa och någon varmrätt. På restaurangen får eleverna på Slottsbergsgymnasiets hotell och restauranglinje sin praktik. Slottsbergsgymnasiet är ett särskolegymnasium och jag tror att det bidrar till den skiftande kvalitén. Men, när man vet om det så är det helt OK. Idag var maten helt sagolig; Lax med fetaosttäcke och ugnsbakad rotfruktssymfoni. Det var en krämig sås typ hollandaise med stora fetaostklickar i. Laxen låg på rotfrukter typ morot som var klyftad hela på längden och stekt i örter. Magiskt gott! Tyvärr hade jag ingen kamera för det såg gott ut också.

I kväll var den käre maken och Hanna vrålhungriga efter att båda haft soppa till lunch så det blev pizzerian. Pizza för dem och kebabsallad för mig. Stora portioner är det. Jag orkade 1/3, resten räcker till den käre makens lunch imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar