Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

torsdag 25 november 2010

Hot - mat och pants

Ikväll åkte jag och Hanna till Dansbutiken och köpte hotpants till hennes föreställning. Stringtrosor blev det inga, det vägrar hon sätta på sig. Det var rusningstrafik och det tog sin lilla tid att köra in till Vasagatan. Inköpet tog 10 minuter och då hann hon prova också. (Kära parkeringsvakt, jag lovar att det inte tog längre tid!)

Därefter körde vi tillbaka till Frölunda Torg, i rusningstrafik. Vi köpte ett sött ljus med fat till adventsfikat i skolan. Det var ett ljus i form av en flugsvamp. Sen gick vi till Hemköp och köpte lussebullar, pepparkakor och julmust.

Det blev ganska sent här hemma och jag letade efter något snabbt i frysen. Jag fastnade för hamburgare. Men när jag letade efter hamburgerbröd till Hanna fanns det inga. Jag började fundera på om vi hade några Pitabröd, och så for inspirationen en annan väg. Det blev Kycklingquesadillas, något jag aldrig gjort tidigare. Det vart jättebra och när röran var klar tog det två minuter.


  • 2 kycklingfiléer
  • ca 1 påse tacokrydda
  • ca 100g salsasås medium (fast jag hade bara stark och tog lite mindre)
  • ca 2 dl creme fraiche
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • ? antal  stora tortilla
  • Önskad mängd riven ost

(Usch vad oexakt jag är i mina recept.) Jag gjorde röran genom att strimla två kycklingfiléer och steka dem. I slutet lade jag till en hackad lök och en hackad röd paprika samt tacokrydda. När det verkade färdigstekt rörde jag ner salsasås och creme fraiche och smakade av så det var lagom kryddat.

Jag tog två vetetortillas och lade den ena i en torr varm stekpanna. Jag fördelade röran och riven ost uppepå och lade över det andra tortillasbrödet. OBS! sänk värmen lite så att brödet inte bränns. Sen tog jag en rejäl stekspade och vände bröden för att rosta på andra sidan. Jag lyfte över den färdiga quesadillasen på en skärbäda och delade den i 8 delar. Jag trodde jag skulle behöva göra två quesadillas, men Hanna och jag orkade inte ens med en. Det blev mycket nattamat kvar.

Servera med en sallad, skivad avocado och gräddfil.

Det här kommer jag göra om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar