Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

fredag 14 oktober 2011

Rosa Fredag

Fredagar är det en speciell känsla. Något extra vill man göra. Förra veckan fick vi långväga gäster. Min älskade brorson Mattias från Gotland var på besök i trakten. Han kom med fyra trevliga kamrater på middag. Vi åt laxlasagne, finns en variat på denna blogg. Brorsonen är kock och en av vännerna detsamma. Det känns extra kul när de uppskattar matten (Kram Mattias!)

Ikväll var det rosa som tema. Hanna bakade Cupcakes strawberry suprise, en mix från Kungsörnen. Jag tillagade en rosépepparsås, broccolisallad och fläskotletter med bulgur.

Broccolisallad

  • Ett knippe broccoli
  • ½ finhackad rödlök
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk balsamico
  • 0,75 dl olivolja
  • Salt, peppar
Koka broccolibuketterna i någon minut. Blanda en dressing av det övriga. Häll dressingen över broccolin och rödlöken och ställ kallt.

Rosépepparsås

  • ½hackad rödlök
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 1 tsk grovmalen rosépeppar
  • salt
lägg rödlök och rödvin i en kastrull. Koka upp och reducera tills 1/3 återstår. Häll i grädde och koka krämigt. Vispa i smöret klickvis. Sila såsen och häll över i en ny gryta. Lägg i rosépeppar och salt. Koka upp.

Jag serverade stekta fläskkotletter till.



Hannas cupkaces:


Jag kan inte undanhålla er att jag numera har en rödhårig dotter. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar