Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

måndag 23 maj 2011

Ännu en frukost - och en god fisksås!

Det råder lite slentrian i min mat just nu. Jag har UUUR-mycket på jobbet och hinner inte äta ordentlig lunch varje dag. Nötter och keso är min räddning. Men, lite gott tips till frukost.

Kokt ägg ska man alltid ha i kylen. Rökt lax är alltid färdigt. Såsen är en rest från en fiskmiddag, ugnsstekt fisk i folie med olivolja, örter och vitlök.  Såsen är enkel och mycket god:

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonäs
  • gräslök, persilja, dill, basilika, salt, peppar
Blanda gräddfil, majonäs, örter och kryddor och såsen är klar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar