Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 31 juli 2011

Sommarens glädjeämnen

Visst är det härligt med sommar. Vi har haft en del regn men det har inte varit några otäcka regn utan härliga sommarregn. Sista dagarna har dock vädergudarna varit på bra humör och skickat sol och värme till oss. Alldeles lagom värme i kombination med en fläktande vind. Äntligen kommer altanen till sin rätt. Just nu sitter jag i skuggan och äter frukost, svalkar mig efter en tropisk natt.

En annan trevlighet med sommaren är allt trevligt umgänge med släkt och vänner som blir av. Igår fick vi besök av vänner från Medåker; Erika, Sven-Åke och lilla Molly.  Molly var överförtjust i "Karra" och i att spela gitarr.




Erika och den käre maken körde ner till Feskekôrka och köpte en hel laxsida, färska räkor och havskräftor. Skaldjuren njöt vi till förrätt och laxsidan förvandlade den käre maken till något gudomligt på grillen. Han skar rutmönster i skinnsidan och kryddade den med rosépeppar, svartpeppar och salt. Det blev underbart gott. Ingen bild tyvärr.

Istället kan jag tipsa om en uppgradering av en tidigare kycklingrätt som jag presenterat tidigare. Då gjorde jag den med citron. Nu testade jag med lime istället och det blev en hit: 

Limedoftande kyckling med fetaost
  •  3 kycklingfiléer
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde
  • 1,5 dl grönsaksbuljong
  • skal av en hel lime och saften av en halv lime
  • salt, peppar, timjan
  • fetaost och oliver
Bryn de saltade och pepprade filéerna i olja. Skiva vitlöksklyftorna och låt de brynas med i slutet. Koka under tiden upp buljong, grädde och limesaft i en kastrull. Häll det över det brynta och låt det hela koka tills kycklingen är färdig. Rör i  rivet limeskal och timjan. Smula över fetaost och strö över svarta oliver. Servera med fullkornsbulgur.

1 kommentar:

  1. Först nu hittade jag din blogg, tack för i sommras alltid kul att få träffa er och äta gott!
    Molly gillar fortfarande karra....!!

    Kramar från Medåker

    SvaraRadera