Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

fredag 8 juli 2011

Nyttigare salt? Vackert i alla fall.

Häromkvällen hade vi en trevlig grillafton. Man brukar säga att alla tar med vad de själva vill grilla, men de här gästerna tog med sig 2 kg hel entrecote. Den grillades med "kork-smoke", en slags träkorkar som man tillsätter grillkolen för att få röksmak på köttet. Till detta serverade vi allehanda tillbehör, olika såser, sallad, broccoli, grönsakswook, Tomatpaj ... har jag glömt något? Ja, gott vin så klart. Jordgubbar till desser och konjak till kaffet. En ljummen kväll och vi satt på altanen till mitt i natten. Trevligt!

En nöjd grillmästare!









Som gåva fick vi ett Himalayasalt av gästerna.
Det är ett uråldrigt mineralsalt som bildats för miljoner år sedan då bergen reste sig ur havet. Gott och vackert.
 När jag googlar på saltet råder det delade meningar om hur nyttigt saltet är. Det är tydligen hög halt av natrium i jämförelse med andra mineralsalter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar