Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 25 december 2011

Julmatsfrossa



Nu är det dags för årets frossa. Nåja, det behöver inte vara så farligt. Det mesta på julbordet är GI-vänligt och det är ju bara jul en gång om året så frossa på. GI-gurun Ola Lauritzon (http://blogg.lauritzson.com/) ger bra råd, ät bara så mycket som ryms på två tallrikar, gå ett extra varv runt bordet, ta en promenad. Jag kan lägga till, Njut. I år blev det mycket sill. Jag återkommer med det godaste sillreceptet. 


Förväntansfull dotter. Det var en del fina saker under granen.


Fiskfatet med lax, sill, ägg och en liten potatis.


Köttfatet med pressylta, skinka, förbjudet julknäcke, julkorv, köttbullar, prinskorv och rotfruktsjansson.

Årets flopp, alkoholfri snaps. Jag kunde inte låta bli att testa men det kan jag säga, det här är världens dyraste vatten. Smakade verkligen som vanligt vatten. 40 kr för fyra flaskor á 5 cl. Det fick bli en Bornholms akvavit istället.


När juldagsmorgon glimmar...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar