Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

måndag 28 november 2011

Förra veckan fyndade jag rimmat sidfläsk för 19:90 kr/kg. Ofta är det fett när det är billigt, men detta var både billigt, magert och svenskt. Dagens rätt blev stekt fläsk med stuvad vitkål. En riktig LCHF-favorit.

  • 1/4 vitkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1,5 dl vatten
  • 1-1,5 dl vispgrädde
Strimla vitkål och lök. Fräs i smöret i en stekpanna Smula ner buljongtärningen och häll över vattnet. Låt koka 15-20 minuter tills vattnet har kokat in. Häll på grädden och koka ytterligare 5-10 minuter. Stek fläsket med fördel i ugn under tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar