- 1 färsk kyckling
- 5 charlottenlökar
- 4 vitlöksklyftor
- 1 skivad morot
- 1 skivad palsternacka
- 1 dl oliver
- 1 ask körsbärstomater
- 1 dl tärnade soltorkade tomater
- 1 dl svarta oliver
- 1 skivad citron
- 3 lagerblad
- 5 kvistar timjan
- salt, peppar
- 3 dl vatten
Färdig att slänga in i ugnen! |
Så långt var allt bra. Men så kom vi till såsen. Vad tänkte Tina, skulle den smaka så? Först var det en simmig brun sörja till sky. Den skulle silas och hällas över ½ msk tomatpuré och kokas ihop till en god sås. Därefter skulle den smakas av med salt, peppar och en nypa socker. Till sist skulle man röra i 1 ½ msk philadelpiaost. Första smakprovet var förfärligt och den käre maken deklarerade att den såsen skulle han aldrig äta. Jag gav den en chans och när sockret kom till blev den bara besk. Jag rörde i philadelpiaosten, sen gav jag också upp. Den käre maken räddade historien genom att koka ihop en av sina goda gräddsåser istället.
I övrigt blev det riktigt gott, särskilt gott var det med körsbärstomaterna blandat med soltorkade tomater. Så, det blir nog någon liknande kyckling igen, men med eget såsrecept.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar