Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

måndag 6 juni 2011

En het ledighet och klart godkänd laxgryta

Det har varit varmt i helgen. Vi åkte upp till torpet på kristihimmelfärdsdagens morgon. Det var studentuppvaktning hos grannen Amanda-Lee kvällen innan. När vi åkte upp var det 15 grader. På fredagen uppmättes 30 grader och där har det bestått. På lördagens 60-årskalas i Västerås var det skuggan som gällde. Maten var god, kanske kommer det bilder, men det var en hel del fusk för en GI-are. Ikväll har jag gjort en god Laxgryta. Inspirationen är hämtad från Hannas kokvrå, en blogg som dyker upp då och då när jag googlar på mat. Jag har inte tagit någon egen bild så ni får njuta av hennes foto, receptet gjorde jag dock en egen variant av.

God och krämig laxgryta

  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ dl vatten
  • ½ dl grädde
  • 1 tsk fransk senap
  • dill
  • 1 ½ msk röd rom
  • 1 näve skalade räkor
  • 400 g lax i bitar.
Blanda buljongtärning, creme fraiche, grädde, vatten och senap. Koka upp. Lägg i laxen och koka ca 5 min. Blanda i räkor, dill, rom och smaka av med salt och peppar. Servera med valfritt tillbehör. Jag åt bara sallad till.

Både Hanna och den käre maken var lyriska. Det var sååå gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar