Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

måndag 2 juli 2012

Mitt goda fröknäckebröd

Bröd är ett dilemma när man äter GI. Knäckebröd är i allmänhet OK, men en del bättre än annan. Innan jag började äta GI hade jag aldrig bakat knäckebröd. Nu har jag upptäckt att det är både enkelt och gott.

Fröknäcke
  • 2 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrö
  • ½ dl linfrö
  • 2 tsk flingsalt
  • ½ dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
Blanda alla ingredienser och rör ihop till en smet. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen 150 grader i 50-60 minuter.

Det här är gott att äta bara som det är. Kan användas både som knäckebröd och ostkex.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar