Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

torsdag 17 maj 2012

En somrig efterrätt

Idag är det riktigt grått och kulet ute. Eftersom jag har bestämt mig för att det ändå är nästan sommar ska jag till kvällens middag bjuda på en riktigt somrig dessert: Rabarbermousse 

  •  4 rabarberstjälkar
  • 2 dl socker
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
Skär rabarbern i mindre bitar och koka den mjuk tillsammans med sockret. Sila bort den värsta geggan som blir. Lägg gelatinet i blöt i 5 minuter och låt dem smälta i den varma rabarbern. Vispa grädden och rör ihop med den avsvalnade rabarbern. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylen. Ett förslag är att skiva på lite jordgubbar och riva över lime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar