Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

fredag 9 september 2011

Det är gôtt, det är fredag!

En underbar dag har det varit idag. Solen har strålat och luften har varit frisk. Visserligen har jag mest suttit inne men Hanna har varit på skolutflykt på Styrsö, jag kan inte låta bli att stjäla en av hennes foton.


Ikväll blev det kycklingpasta. På fredag är det kyckling....

  • ca 4 hg barbequemarinerade kycklingfiléer
  • fullkornstagliatelle
  • 2 msk smör
  • 2 finhackad lök
  • 1 vitlök, pressad
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 dl hönsbuljong (eller 1 dl kokande vatten+1 hönsbuljongtärning)
  • Salt
  • Peppar
 Koka tagliatellen, tärna och bryn kycklingfiléerna. Finhacka lök och vitlök. Svetta dem i smör i en kastrull. Blanda en vitlökstärning med 1 dl kokt vatten. Häll i buljong, creme fraiche och grädde i lökblandningen. koka 5 minuter. Blanda kyckling med pasta och häll över såsen. Smaka av med lite salt och peppar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar